BIO’s

KLEUR is een initiatief van Iraida Markus-Meerzorg (agent), Manoushka Zeegelaar Breeveld (acteur), Ashar Medina (scenarist), Sacha Gertsik (De Ontmoeting), Emma Onrust (agent) en Bobby Boermans (regisseur, producent).

Iraida Markus-Meerzorg is sinds 2001 werkzaam in de televisie- en filmindustrie. Ze begon als office manager en later als assistent producent bij IDTV Film. Vanaf 2008 was ze werkzaam als agent bij de agentschappen Mover Shaker The Fame Game. Begin 2014 begon ze voor zichzelf met Meerzorg Talents, een exclusief agentschap voor creatieve talenten die werkzaam zijn in de theater-, film en televisiebranche. Meerzorg Talents is aangesloten bij de Nederlandse Agenten Associatie (NAA). Iraida is lid van de European Film Academy (EFA).

Manoushka Zeegelaar Breeveld is actrice, zangeres en schrijfster. Ze begon na haar studie Culturele en Maatschappelijke Vorming in 1994 bij Cosmic Theater in Amsterdam. Op  televisie speelde ze in series als Grijpstra en de Gier, Noord Zuid en Centraal Medisch Centrum. Ook was ze te zien in films als Sonny Boy, Kleine IJstijd en Tom Adelaar. Manoushka is voorzitter van ACT Acteursbelangenvereniging en zit in de Raad van Rechthebbenden van NORMA

Na zijn studie aan de Nederlandse Filmacademie maakte Ashar Medina films, series en commercials als Tom Adelaar en Mocro Maffia. Naast zijn werk als filmmaker is Ashar gastdocent aan de Filmacademie, commissielid van het NPO-fonds, bestuurslid van de Dutch Academy For Film en adviseur van het Filmfonds voor mainstream films.

Emma Onrust studeerde Psychologie aan de Vrije Universiteit Amsterdam. Emma is sinds 2009 werkzaam als agent voor Features Creative Management. Inmiddels is zij ook mede-eigenaar van dit agentschap dat acteurs, presentatoren, regisseurs en schrijvers vertegenwoordigd. In 2019 richtte zij samen met Marieke Verharen, Luc de Kock en Giancarlo Sanchez het bedrijf HEAT op.

Sacha Gertsik is freelance creatief producent en projectleider van De Ontmoeting – het financieringstraject voor korte films van nieuwe makers. Tot voorkort was ze dramaturg bij BNNVARA. Vanuit haar verschillende functies begeleid ze makers zowel inhoudelijk als productioneel bij de realisatie van hun projecten. 

Na de Nederlandse Film & Televisie Academie studeerde Bobby Boermans aan het American Film Institute Conservatory in Hollywood. Hij regisseerde o.a de speelfilms Claustrofobia, APP, Fissa en de televisiefilm Roffa en is mede-oprichter van productiemaatschappij 2CFILM (Hartenstraat, Jack Bestelt een Broertje, APP, Hallo Bungalow, Oh Baby, Hartenstrijd, Thunderdome). Hij regisseerde o.a de hitseries Mocro Maffia (Videoland) Hoogvliegers (NPO) en Nieuwe Buren (Videoland). Bobby is bestuurslid van de DAFF (Dutch Academy For Film) en lid van de EFA (European Film Academy).